Kalfslapjes (gepaneerd) met parmezaan, mozarella en tomatensaus

INGREDIENTEN

  • 4 kalfslapjes  
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 400 gr gehakte tomaten
  • 2 eieren
  • 40 gr bloem 
  • 70 gr broodkruim 
  • 100 gr mozzarellakaas
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 15 gr boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 theelepel suiker 
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 1 eetlepel verse, fijngesnipperde basilicum
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil het sjalotje en het teenje knoflook en snipper ze fijn.
  2. Dompel de tomaten even onder kokend water, ontvel ze en snijd ze in achten.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de look en sjalot hierin aan.
  4. Voeg de tomaten, azijn, suiker en de helft van de tijm toe.
  5. Laat het geheel op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 20 minuten sudderen.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Doe de bloem in een kom en kruid de bloem met peper en zout en de rest van de tijm.
  8. Klop de eieren in een andere kom los.
  9. Meng het broodkruim met de helft van de Parmezaan in een derde kom. Kruid dit ook een beetje met peper en zout.
  10. Verwarm de oven voor op 190°C.
  11. Wentel de kalfslapjes eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door het broodkruim.
  12. Schik de lapjes in een ingeboterde ovenschaal.
  13. Giet de tomatensaus erover, bestrooi de saus met de verse basilicum en bedek de saus met schijfjes mozzarella.
  14. Bestrooi het geheel met de overige parmezaan en plaats de schotel gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.


 

REACTIES :

Geschreven door Bram Van Damme op 02/7/2010


Mooi uit \



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalfslapje, kotelette, gepaneerd, tomaat, tomaten, ovenschotel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: