Tomatensoep met kip, champignons en basilicum

INGREDIENTEN

  • 1 kipfilet 
  • 4 rijpe tomaten 
  • 150 gr parijse champignons
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels verse, fijngesneden basilicum
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1/2  theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de uien en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  2. Was de tomaten en snijd ze in grove stukken.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien, look, tomaten hierin aan.
  5. Verhit in een andere pan de rest van de olijfolie en laat de champignons gedurende enkele minuten hierin aanstoven.
  6. Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje en de tomatenpuree toe aan de grote kookpot met tomaten.
  7. Laat even doorstoven en bevochtig met de kippenbouillon.
  8. Breng aan de kook.
  9. Snijd de kipfilet in reepjes en laat deze zachtjes meekoken.
  10. Neem de kip uit de soep wanneer deze gaar is en verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes.
  11. Mix en zeef de soep.
  12. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  13. Verdeel de reepjes kip en de champignons over 4 voorverwarmde soepborden.
  14. Giet er de soep over en werk af met de verse basilicum en een paar druppeltjes olijfolie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tomatensoep, kip, champignons, basilicum Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: