Spinaziesalade met citrusvruchten en pijnboompitjes

INGREDIENTEN

  • 4 sneden volkorenbrood
  • 200 gr spinazie
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 eetlepels olijfolie

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Ontkorst de sneetjes brood, snijd ze in blokjes en rooster ze onder de ovengrill of in een pan met een beetje olijfolie.
  2. Was de spinazie zorgvuldig, verwijder de steeltjes en laat goed uitlekken.
  3. Schil de citrusvruchten tot op het vruchtvlees en snijd vervolgens het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
  4. Maak een vinaigrette met de honing, azijn, mosterd en olijfolie.
  5. Rooster de pijnboompitjes licht in een droge koekenpan.
  6. Meng alle ingrediënten buiten de broodkorstjes goed door mekaar in een slakom
  7. Bestrooi tenslotte de kom met de geroosterde broodkorstjes.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
spinazie, sla, salade, pijnboompitten, pitjes, citrus, pompelmoes, grapefruit Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: