Prei-mosterdsoep

INGREDIENTEN

  • 500 gr prei
  • 2 aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1,25 dl culinaire room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de staven prei schoon, snijd ze in ringen en leg enkele lichtgroene, fijne ringen apart als garnituur.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. 
  3. Verhit de olie in een grote kookpot en bak de prei gedurende ongeveer 3 minuten op een middelhoog vuur. Laat de prei niet bruin kleuren.
  4. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep gedurende 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Schep de mosterd in de soep en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Voeg de room toe en warm de soep nog eventjes opnieuw op.
  9. Verdeel de soep over 4 voorverwarmde soepborden en garneer met resterende ringen prei.

Gepost door Rita


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
prei, soep, mosterd, peper, zout, soepbord Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: