Preisoep

INGREDIENTEN

  • 4 staven prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel selder
  • 1 liter vleesbouillon (2 blokjes)
  • 15 gr boter
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  2. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  3. Was de selder en snijd ze in schijfjes.
  4. Verhit de boter in een kookpot en fruit er de groenten in aan.
  5. Voeg de vleesbouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe en breng de soep aan de kook.
  6. Laat het geheel gedurende 25 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de kookpot.
  7. Verwijder de takjes tijm en de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.
  8. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
prei, soep, suppa, selder, ui Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: