Warm: bruschetta met guacamole en grijze garnalen

INGREDIENTEN

Guacamole:

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 rode chilipepers
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 sjalotje (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zout

Bruchetta:

  • 1 stokbrood
  • 150 gr gepelde grijze garnalen 
  • 8 blaadjes verse, fijngesneden koriander

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

Guacamole:

  1. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipepers en hak ze heel fijn. 
  2. Schil het de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  3. Halveer de avocado's en verwijder de pit.
  4. Lepel er het vruchtvlees uit en doe het in een kommetje.
  5. Prak het vruchtvlees met een vork of een muddler fijn.
  6. Voeg er de chilipepers, het teentje knoflook, de olijfolie en het sjalotje aan toe, meng alles goed door elkaar en breng op smaak met het citroensap en wat zout.

Bruchetta:

  1. Snijd het stokbrood in 12 sneetjes en rooster deze lichtbruin in een broodrooster of onder de grill.
  2. Besmeer ze vrij royaal met de gaucamole en leg er enkele garnalen bovenop.
  3. Garneer elk broodje met wat fijngesneden koriander.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gaucamole, avacado, chili, garnalen, garnaal, grijs, grijze Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: