Griekse zeevruchtensalade

INGREDIENTEN

  • 400 gr zeevruchtenmengeling (inktvis, mosselen,...)
  • 2 tomaten 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 rode ui
  • sap van een citroen 
  • 50 gr olijven
  • 1 dl gevogeltebouillon  
  • 3 eetlepels olijfolie      
  • 2 dl droge witte wijn 
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie  
  • 1 blaadje salie 
  • 5 bolletjes koriander
  • 1 koffielepel venkelpoeder
  • (versgemalen) peper en zout     

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  2. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat er de gehakte ui en look in fruiten.
  4. Voeg vervolgens het citroensap, de witte wijn en de gevogeltebouillon toe.
  5. Laat tot tweederde inkoken.
  6. Voeg de kruiden, de blokjes tomaat, de olijven en de zeevruchtenmengeling toe.
  7. Laat het geheel ongeveer 5 minuten stoven.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de gehakte peterselie.
  10. Serveer warm, lauw of koud met wat brood, rijst of pasta.

Gepost door Viviane


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
zeevruchten, vis, salie, olijven, wijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: