Chocoladecake met mascarpone

INGREDIENTEN

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr pure of melkchocolade
  • 4 eieren
  • 250 gr fijne suiker
  • 140 gr boter
  • 85 g meel
  • 1/2 pakje gist in poedervorm
  • 1 koffielepel vanille-extract

 

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Klop de mascarpone op in een grote kom, samen met 2 eieren, een derde van de suiker en het vanille-extract.
  3. Laat de boter en de chocolade au bain-marie smelten.
  4. Klop de 2 overige eieren op in een andere kom op met de rest van de suiker, de gesmolten chocolade, het meel en de gist.
  5. Giet 3/4 van dit chocoladedeeg in een ingeboterde bakvorm, bedek met de mascarponeroom en eindig met de rest van het deeg.
  6. Roer met een vork voorzichtig in de bakvorm zodat u een gemarmerd effect krijgt in het deeg.
  7. Plaats het geheel ongeveer gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Vanbinnen moet de cake zacht en een beetje vochtig blijven.
  9. Laat de cake afkoelen en serveer ze zo of overgiet ze nog eens met gesmolten chocolade.

Gepost door Carmen


 

REACTIES :

Geschreven door wde sdcwe op 18/6/2011


dwsede



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
cake, chocolade, mascarpone, luchtig, vanille, meel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: