Paprikasoep met kippenballetjes en chorizo

INGREDIENTEN

  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 200 gr kippengehakt
  • 100 gr chorizo-worst
  • 200 gr kruidenkaas
  • 1 ei
  • 3 eetlepels boter
  • 1 liter kippenbouillon 
  • 2 dl witte wijn  
  • 100 gr paneermeel
  • 1 koffielepel kerriepoeder 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  2. Was de paprika's, snijd ze in stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Verhit de boter in een hoge kookpot en stoof hierin de ui, look en paprika’s samen met het kerriepoeder aan.
  4. Voeg de kippenbouillon, wijn en laurierblaadjes toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtje sudderen.
  6. Verwijder de laurierblaadjes.
  7. Pureer en zeef de soep.
  8. Zet de soep terug op het vuur en voeg er de kruidenkaas aan toe.
  9. Laat de soep nog even inkoken en kruid hem met peper, zout en paprikapoeder.
  10. Maak ondertussen de kippenballetjes: meng in een kom het kippengehakt met het ei en het paneermeel.
  11. Snijd de chorizo in kleine blokjes en meng ze evneens onder het gehakt.
  12. Kruid met peper en zout en rol er bolletjes van.
  13. Laat ze ongeveer 5 minuten meegaren (totdat ze boven komen drijven) in de soep.
  14. verdeel de soep over 4 voorverwarmde soepborden en garneer met de fijngehakte peterselie.

Gepost door Marleen


 

REACTIES :

Geschreven door C DV op 03/10/2009


TIP: doe de kruidenkaas in een apart potje en serveer samen met de soep. Door de kruidenkaas krijgt je soep visoogjes. Ook de chorizo kan je eruit laten als je wilt, want deze overheerst alles.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
paprika, chorizo, kip, gehakt, balletjes Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: