Kalfsroomsoep met brie

INGREDIENTEN

  • 1 liter kalfsbouillon
  • 100 gram kalfsgehakt
  • 100 gram brie
  • 0,6 dl room 
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Meng het kalfsgehakt in een kom met het paneermeel, kruid het met peper en zout en maak er kleine gehaktballetjes van.
  2. Verwarm de kalfsbouillon en kook de balletjes hierin gaar ( wanneer ze komen bovendrijven).
  3. Zeef de bouillon, houd de balletjes apart en breng de soep aan de kook.
  4. Snijd de brie in stukken en mix de stukken brie samen met een glas bouillon in de keukenmixer fijn.
  5. Voeg het briemengsel bij de bouillon.
  6. Meng er vervolgens de room bij en breng de bouillon nog even aan de kook.
  7. Verdeel de balletjes over vier voorverwarmde soepkommen en giet er de bouillon over.
  8. Garneer met wat gehakte peterselie en serveer met warm stokbrood.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalfs, room, soep,brie, gehakte peterselie Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: