Kip op Baskische wijze

INGREDIENTEN

  • 1 kip van +/- 1,5 kg 
  • 100 gr parmaham
  • 4 rijpe tomaten
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr boter 
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 peterseliestengel
  • 1 koffielepel kippenkruiden
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 5 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de kip in 8 stukken.
  2. Was de tomaten, dompel ze even onder kokend water, ontvel ze en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Schil de ui, sjalotjes en het teentje look en snipper ze fijn.
  4. Leg de paprika's onder de gril totdat het vel zwart begint te worden. Houd ze vervolgens onder de koude kraan, ontvel ze, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes.
  5. Verhit de boter in een pan, kruid intussen de kip met kippenkruiden, peper en zout, en bak de stukken kip aan alle zijden lichtbruin.
  6. Snijd de ham in kleine blokjes en voeg ze samen met de helft van de fijngesnipperde ui, sjalotjes en het teentje look bij de kip.
  7. Laat het geheel even doorstoven en haal daarna alles uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
  8. Doe de reepjes paprika in de braadboter en laat deze gedurende ongeveer tien minuten stoven.
  9. Haal de paprika weg en leg ze bij de kip.
  10. Doe dan de andere helft van de ui, sjalotjes en knoflook in de pan en laat deze lichtjes kleuren.
  11. Voeg het bouquet garni ( tijm, laurier en peterseliestengel) toe en de tomaten en laat het geheel 10 minuten smoren.
  12. Leg vervolgens de stukken kip, de ham en de paprika's terug in de pan, doe het deksel erop en laat nog 30 minuten sudderen.
  13. Verwijder de bouquet garni en leg de stukken kip op een voorverwarmde schaal, giet de saus met groenten er omheen en garneer met de fijngehakte peterselie.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, bask, tomaten, uien, look, param, ham, ganda Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: