Gazpacho (koude groentensoep)

INGREDIENTEN

  • 6 grote vleestomaten
  • 1 komkommer
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine uien
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl wijn (of sherryazijn)
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 sneetjes oud brood

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Ontvel de tomaten na ze even in kokend water onder te dompelenen snijd ze in heel kleine blokjes.
  2. Maak de rest van de groenten schoon en snipper ze heel fijn en mix ze goed onder mekaar.
  3. verhit de olijfolie in een hoge kookpot en stoof de groenten een beetje aan.
  4. Voeg kort daarop de wijn en de kippenbouillon toe en laat het geheel een half uur zachtjes verder koken. 
  5. Zet de soep onmiddellijk in de koelkast.
  6. Snijd het brood in blokjes en bak die krokant in een beetje olijfolie.
  7. Dien de soep koud op en garneer met het krokante brood.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
groenten, tomaten, komkommer, paprika, ui, koude soep, gazpacho Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: