Warm: tandoori kipbrochetjes

INGREDIENTEN

  • 280 gr kipfilet 
  • 2 stengels koriander 
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie  
  • 20 muntblaadjes 
  • 2 eetlepels tandoori-poeder 
  • zout
  • tandenstokers

 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de tandenstokers een 10 tal minuten weken in water.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. 
  3. Rijg de stukjes kip op de geweekte tandenstokers.
  4. Meng de helft van de yoghurt met het tandooripoeder, voeg er een snuifje zout  aan toe en strijk de mini-brochettes in met deze mengeling.
  5. Zet de mini-brochettes gedurende ongeveer een uur op een koele plaats.
  6. Snijd de muntblaadjes en enkele korianderblaadjes in fijne reepjes.
  7. Meng de overgebleven yoghurt met de fijngesneden munt- en korianderblaadjes en voeg wat zout toe.
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de mini-brochettes gaar gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  9. Plaats de mini-brochettes op een schotel en serveer met de yoghurtsaus.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tandoori, kip, kippe kipfilet, kippenhaasje, yoghurt, saus Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: