Warm: Gandahamrolletjes met kip

INGREDIENTEN

  • 280 gr kipfilet
  • 1 wortel 
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 sneetjes gandaham   
  • 2 eetlepels mayonaise met (verse) tuinkruiden   
  • (versgemalen) peper

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de wortel, snijd deze in schijfjes van ongeveer een halve cm en laat deze gedurende enkele minuten pruttelen in een pot kokend water. 
  2. Snijd de kipfilet in de lengte open.
  3. Sla of druk de stukken filet effen met behulp van de platte kant van een groot keukenmes. Zo ontstaan er dunne lapjes die zich daarna makkelijk laten oprollen.
  4. Kruid de filets met peper en bedek ze met de gandaham.
  5. Zorg ervoor dat de kipfilets volledig bedekt zijn.
  6. Zet een kookpot met water op het vuur en breng het water samen met het boiullonblokje aan de kook.
  7. Leg in het midden van elke filet met ham een gekookte wortel en maak er rolletjes van.
  8. Wikkel deze rolletjes in aluminiumfolie en laat ze ongeveer 30 minuten garen in de pot kokend water.
  9. Neem vervolgens het vlees uit de papillot en snijd de rolletjes in heel fijne schijfjes.
  10. Schik de schijfjes op een schotel en serveer ze warm of lauw met een kommetje mayonaise met tuinkruiden.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
gandaham, kip, mayonaise, tuinkruiden, pocheren Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: