Warm: filodeeghapjes met garnalen

INGREDIENTEN

  • 175 gr gepelde garnalen 
  • 10 gr boter
  • 10 gr bloem
  • 20 cl melk
  • 2 eierdooiers
  • 4 blaadjes filodeeg
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een pan, voeg er vervolgens de bloem aan toe en roer met een garde alles goed door.
  2. Giet onder voortdurend roeren, er geleidelijk de melk bij.
  3. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 1 minuutje doorkoken op een zacht vuurtje.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de garnalen toe en laat ze mee opwarmen.
  6. Snijd ieder blaadje filodeeg in vieren, beleg ieder filodeegblaadje met een beetje van de vulling en rol dit op.
  7. Bestrijk de raakvlakken van het filodeeg met wat eigeel zodat het rolletje dichtgeplakt blijft.
  8. Bak de hapjes mooi bruin in een friteuse op 180°C.


 

REACTIES :

Geschreven door kathleen decabooter op 02/4/2014


vind ik een heel eenvoudig maar net iets anders dan andere aperitiefhapjes. Ik zal er vrijdag met veel plezier aan beginnen



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
garnalen, garnaal, hapje, filo, filodeeg Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: