Eendenborst in honing-rode wijnsaus met witloof en perziken

INGREDIENTEN

  • 2 kleine eendenborsten
  • 4 sjalotjes
  • 8 kleine stronkjes witloof
  • 4 halve perziken uit blik
  • 1 klein blikje bereide veenbessen
  • 1 bakje tuinkers
  • 1,5 dl rode wijn
  • 40 gr boter
  • 2 dl bruine fonds
  • 1,5 eetlepel honing
  • kroketjes of pommes duchesse
  • (versgemalen) peper en zout


- 500 gr gesnipperde sjalotjes

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit ongeveer één vierde van de boter in een kleine kookpot.
  2. Schil intussen de sjalotjes en snipper ze fijn.
  3. Laat de sjalotjes glazig worden in de boter en blus ze met de rode wijn.
  4. Laat de wijn inkoken, voeg er 1 eetlepel honing aan toe en laat het geheel goed inkoken totdat er een stroperige massa ontstaat.
  5. Blus vervolgens met de bruine fonds.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Maak het witloof schoon en bak de stronkjes in één vierde van de boter samen met de overgebleven, halve eetlepel honing.
  8. Kruid met peper en zout en laat de stronkjes gedurende ongeveer 30 min verderstoven onder deksel.
  9. Verhit de resterende boter in een pan en bak de eendenborsten hierin aan, eerst de botkant en tenslotte de velkant.
  10. Breng op smaak met peper en zout en schep de eendenborstfilets over in een ovenschaal. Overgiet ze met de honing-wijnsaus en laat ze even verder garen in de voorverwarmde oven maar let erop dat ze goed rose blijven.
  11. Vul de halve perziken met de veenbessencompote.
  12. Snijd de eendenfilets in dunne reepjes en schik ze op 4 voorverwarmde borden samen met de stronkjes geglaceerde witloof, de halve perziken en een plukje tuinkers en serveer met aardappelkroketten.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
eend, eendenborst, eendeborst, filet, honing, rode wijn, witloof geglaceerd, perzik Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: