Slasoep

INGREDIENTEN

  • 1 krop sla 
  • 1 ui  
  • 1 staaf prei
  • 25 gr boter
  • 1 liter kippebouillon
  • 1 eierdooier
  • 1 dl room
  • 2 takjes peterselie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de sla en prei en snijd ze in reepjes.
  2. Schil de ui en snipper ze fijn.
  3. Verhit de boter in een diepe kookpot en laat de fijngesnipperde ui hier gedurende ongeveer 3 minuten in fruiten.
  4. Voeg de reepjes sla en prei toe.
  5. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur wat lager, plaats een deksel op de kookpot en laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  7. Klop intussen de eierdooier los in een kom samen met de room.
  8. Was de peterselieblaadjes en hak ze fijn.
  9. Mix de soep met een keukenmixer.
  10. Voeg enkele eetlepels van de hete soep bij het roommengsel, roer goed door en voeg vervolgens de room bij de soep en roer tot deze gebonden is. Let wel op dat de soep niet meer kookt (gevaar voor schiften).
  11. Breng de soep op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  12. Verdeel de soep over 4 voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.


 

REACTIES :

Geschreven door Sandy Gillet op 31/10/2012


Zeer makkelijk en snel klaar Het resultaat? OVERHEERLIJK!!! Zeker een dikke 10 op 10 waard!!!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
slasoep, krop, vetarm Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: