Kip (gebraden) met salie en gebakken aardappeltjes

INGREDIENTEN

  • 1 hoeve- of maïskip
  • 6 à 8 aardapelen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was de salie voorzichtig en doe ze in de kip.
  3. Doe de kip in een ingeboterde braadslede en laat de kip gedurende 45 tot 50 minuten braden in de oven totdat ze mooi goudbruin uitziet.
  4. Overgiet de kip na een kwartier met de witte wijn en kruid de kip met een beetje zout.
  5. Herhaal het overgieten met braadvocht geregeld zodat de kip niet uitdroogt.
  6. Doe er eventueel nog 2 of 3 eetlepels water bij.
  7. Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook ze gedurende ongeveer 15 minuten in ruim en gezouten water. Zorg ervoor dat ze nog stevig zijn en giet ze af.
  8. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelen hierin goudbruin.
  9. Draai ze geregeld om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruinen.
  10. Breng op smaak met peper en zout en laat ze op een laag vuurtje verder bakken. 
  11. Controleer na een tiental minuten met een snijmes of ze gaar zijn.
  12. Strooi er vervolgens de rozemarijn over. 
  13. Snijd de kip in stukken, verdeel de stukken over 4 voorverwarmde borden, nappeer met het braadvocht en schik er de aardappelen rond.

Gepost door Kirsten


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kip, gebakken, gebraad, gebraden, aardappel Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: