Entrecôtes met pittige avocadosaus

INGREDIENTEN

  • 2 dikke entrcôtes van +/- 300 gr 
  • 2 avocado's 
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olie
  • 3 eetlepels yogonaise
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 2 lepels citroensap
  • 15 gr koriander
  • 1 à 2 Spaanse pepers
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de peper(s).
  2. Snijd de peper in heel kleine stukjes.
  3. Schil de bosuitjes en snipper ze fijn.
  4. Schil de avocado's, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees samen met de gesnipperde uitjes, knoflook, de peper(s), het citroensap, de koriander en de yogonaise in een keukenmachine tot een gladde saus.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Pers het teentje knoflook in de olie en roer er de barbecuesaus door.
  7. Bestrijk de entrecôtes met het oliemengsel en rooster ze onder de hete grill of op de barbecue gedurende ongeveer 6 à 8 minuten mooi bruin vanbuiten en  rosé vanbinnen.
  8. Bestrijk het vlees tijdens het bakken regelmatig met het oliemengsel.
  9. Serveer er de avocadosaus apart bij.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
biefstuk, entrecote, entrecôte, avocado, bbq Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: