Warm: brikdeeghapjes met tomaten en geitenkaas

INGREDIENTEN

  • 120 gr geitenkaas
  • 4 brikdeeg vellen
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 40 gr boter
  • citroentijm
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 1 persoon

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 150°C. 
  2. Dompel de tomaten in kokend water, laat ze schrikken in koud water en ontvel ze. 
  3. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kwartjes.
  4. Schik de tomatenkwartjes op een met olijfolie ingevette ovenplaat en bestrijk de tomaten eveneens met wat olie.
  5. Bestrooi ze met een beetje grof zout en plaats de tomaten gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven opdat ze kunnen drogen.
  6. Laat de boter zachtjes smelten in een pan en bestrijk er elk vel brikdeeg mee.
  7. Verhoog de temperatuur van de oven tot 220°C.
  8. Verdeel de kwartjes tomaat over de vellen brikdeeg en schik er telkens een vierde van de geitenkaas op.
  9. Leg een takje tijm op elk kaasje.
  10. Sluit de vellen als een enveloppe en plaats ze gedurende ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven van 220°.

Gepost door Willy


 

REACTIES :

Geschreven door Gerry  op 19/3/2008


Weer een lekker aperitiefhapje!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
brikdeeg, hapje, geitenkaas, tomaat, tomaten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: