Koud: komkommerbootjes met ham en rozijnen

INGREDIENTEN

  • 1 grote komkommer 
  • 1/2 eetlepel rozijnen
  • 2 sneetjes achterham
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel gembersiroop of fijn gesneden gemberbolletjes
  • 1/2 theelepel currypoeder
  • (versgemalen) peper

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Laat de rozijnen in een kom met heet water gedurende ongeveer 10 minuten wellen.
  2. Was intussen de komkommer en halveer hem in de lengte.
    Haal met een koffielepel het zachte gedeelte met de zaadjes eruit en snijd de halve komkommers in stukken van ongeveer 5 cm.
  3. Snijd de sneetjes ham in fijne reepjes.
  4. Giet de rozijnen af en dep ze droog.
  5. Meng de rozijnen samen met de mayonaise, gembersiroop en de reepjes ham in een kom en breng op smaak met wat currypoeder.
  6. Verdeel het hammengsel over de komkommerbootjes en garneer met een beetje versgemalen peper.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
komkommer, ham, hesp, gember, siroop, rozijn Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: