Koud: komkommerbootjes met makreel

INGREDIENTEN

  • 1 grote komkommer
  • 1/2 gerookte makreel
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 sjalotje 
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr sandwichspread
  • 40 gr pistachenootjes, fijngehakt en enkele hele voor de garnering
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Aperitiefhapjes

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de selder en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Schil het sjalotje en het teentje knoflook en snipper ze fijn.
  3. Hak 3/4 van de pistachenoten fijn en bewaar de rest als garnituur.
  4. Was de komkommer en halveer hem in de lengte.
  5. Haal met een koffielepel het zachte gedeelte met de zaadjes eruit en snijd de halve komkommers in stukken van ongeveer 5 cm.
  6. Prak de makreel fijn en meng het samen met de sandwichspread, knoflook, bleekselder, peterselie, sjalot en gehakte pistachenootjes in een kom en breng het op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel het makreelmengsel over de komkommerbootjes en garneer ze met de hele pistachenootjes en een beetje versgemalen peper.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
komkommer, makreel, gerookt, sandwichspread, bleekselder Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: