Groenterijst gebakken

INGREDIENTEN

  • 500 gr rijst
  • 1 l groentenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen 
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 200 gr gekookte erwtjes
  • arachide- maïsolie
  • sesamolie
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de paparika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. 
  2. Schil de wortelen en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
  3. Schil de uien en de teentjes knoflook en snipper ze fijn.
  4. Was de prei en snijd ze in fijne ringen.
  5. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in de groentenbouillon.
  6. Verhit een scheutje arachide- of maïsolie in een grote wokpan.
  7. Wok de uien, knoflook, paprika en de wortelen kort en hevig in de hete olie.
  8. Voeg vervolgens de prei en gemberpoeder toe en laat het nog 1 minuutje mee sudderen.
  9. Roer de rijst onder de groenten en laat het even meebakken.
  10. Voeg het currypoeder en de sojasaus toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. Voeg de erwtjes toe en besprenkel het geheel tenslotte met een beetje sesamolie.

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
groente, groenten, rijst Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: