Kalkoenreepjes gewokt met pittige preislierten

INGREDIENTEN

  • 4 kalkoenlapjes van +/- 150 gr 
  • 4 staven prei
  • 24 kerstomaten
  • 200 gr wokmie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 5 dl warmwater
  • 1,5 koffielepel gember
  • 1,5 koffielepel cayennepeper
  • currypoeder
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de onderkant en de helft van het loof van de preistengels weg.
  2. Snijd de stengels in de lengte in fijne slierten, spoel ze in een vergiet en dep ze droog.
  3. Was de kerstomaten en snijd ze doormidden
  4. Snijd de kalkoenlapjes in dunne reepjes en kruid ze met peper, zout en een beetje currypoeder.
  5. Verhit de olijfolie in een wokpan.
  6. Voeg de preislierten toe en roerbak ze gedurende ongeveer 3 minuten.
  7. Schep de ringen uit de pan, leg er vervolgens de reepjes kalkoen in en roerbak ze gedurende 5 minuten.
  8. Voeg de prei weer toe aan de wokpan, alsook de wokmie en 5 dl warm water.
  9. Laat alles nog 5 minuutjes garen onder voortdurend roeren. 
  10. Breng op smaak met de cayennepeper, gember, peper en zout en meng alles goed door. 
  11. Roer er tenslotte de halve tomaatjes en de sesamolie onder en laat nog eventjes al roerend bakken.
  12. Verdeel de wokbereiding over vier voorverwarmde borden en serveer onmiddellijk.

Gepost door Tia


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
prei, slierten, reepjes, kalkoen, gember, cayenne Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: