Kippenbillen in dragonsaus

INGREDIENTEN

  • 4 kippenbillen 
  • 4 tomaten
  • 8 tot 10 aardappelen
  • 50 gr boter
  • 20 gr bloem 
  • 5 dl bruine fond
  • 1 koffielepel maïzena
  • 5 cl dragonazijn
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte dragon
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Gevogelte recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een grote pan en wentel intussen de kippenbillen in de bloem.
  2. Braad ze aan in de hete boter totdat ze een mooie bruine kleur krijgen.
  3. Verhit een kleine kookpot met water en dompel hier de tomaten even in onder.
  4. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd ze in kleine blokjes en voeg ze toe aan de kip.
  5. Voeg ook de fijngehakte dragonblaadjes en dragonazijn aan de bereiding toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de bruine fond toe en laat het geheel gedurende ongeveer 50 minuten onder deksel gaar sudderen.
  8. Schil intussen de aardappelen en kook ze beetgaar in ruim, gezouten water.
  9. Maak eventueel puree van de aardappelen met een ei, melk en een klontje boter.
  10. Bind de saus tenslotte met de maïzena (opgelost in een beetje water) en roer goed door.
  11. Verdeel de aardappelen of de puree over 4 voorverwarmde borden, leg er telkens een kippenbil bovenop en napeer met de dragonsaus.

 

 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
dragon, kip, aardappel, puree, kippenbil Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: