Gevogeltesoep met curry en tomatenblokjes

INGREDIENTEN

  • 300 gr ui
  • 300 gr wit van prei
  • 300 gr bleekselder
  • 300 gr appels (bv golden delicious)
  • 4 liter gevogeltefonds
  • 100 gr vleestomaten
  • 50 gr rijst
  • boter
  • 200 gr bloem
  • bouquet garni (tijm - laurier - peterseliestengels)
  • currypoeder
  • peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Soepen

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de uien, prei, appel en bleekselder in grove stukken.
  2. Stoof het geheel in boter aan zonder het te laten kleuren.
  3. Bestrooi het stoofsel met bloem, meng het goed en laat het even drogen.
  4. Overstrooi met curriepoeder naar smaak.
  5. Bevochtig met de gevogeltefonds en roer alles goed door.
  6. Voeg het kruidenboeket toe en laat de soep gedurende ongeveer 30 min. goed gaar koken.
  7. Verwijder het kruidenboeket, mix de soep met behulp van een staafmixer en zeef de soep.
  8. Breng op smaak met peper, zout en currypoeder.
  9. Voeg tenslotte de tomatenblokjes en wat gekookte rijst als garnituur toe.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: