Chorizo-worst met roerbakken boerenkool

INGREDIENTEN

  • 300 gr chorizo worst 
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 500gr boerenkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de boerenkool en snijd ze in dunne reepjes.
  2. Schil en snipper de uien en het teentje knoflook fijn.
  3. Was en schil eventueel de paprika's met een dunschiller.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Snijd ook de chorizo in blokjes.
  6. Verhit de olijfolie in een (wok)pan en bak er de blokjes chorizo gedurende enkele minuten in.
  7. Schep ze vervolgens op een bordje.
  8. Bak de uien, knoflook en stukjes paprika zachtjes aan in het bakvet.
  9. Voeg de snippers boerenkool beetje bioj beetje toe aan de pan en laat de boerenkool al roerend gedurende ongeveer 3-4 minuten slinken.
  10. Voeg ½ dl water toe en laat de boerenkool gedurende ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden.
  11. Schep de blokjes chorizo er opnieuw door en breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel de bereiding over 4 voorverwarmde borden en serveer onmiddellijk. 

Gepost door Kirsten


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
chorizo, boerenkool, kool, worst, paprika Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: