Suikerbrooddriehoekjes met kaneelroom

INGREDIENTEN

  • 6 aardbeien of halve abrikoosjes uit blik
  • 2,5 dl slagroom
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 suikerbrood
  • (2 eetlepels Grand Marnier)

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de aardbeien of laat de abrikoosjes uitlekken.
  2. Dep ze goed droog met wat keukenpapier en snijd ze in schijfjes.
  3. Klop in een kom de slagroom met kaneel, poedersuiker en vanillesuiker stijf.
  4. Schep de room over in een spuitzak met kartelmond
  5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  6. Snijd het suikerbrood in dunne sneetjes en rooster ze op de grillplaat op +/-10 cm onder het hete element in ongeveer 2 tot 3 minuten mooi goudbruin.
  7. Draai de sneetjes halverwege de grilltijd om.
  8. Laat de sneetjes iets afkoelen, snijd ze diagonaal door en druppel er wat Grand Marnier op.
  9. Spuit op de helft van de driehoekjes een flinke toef kaneelroom.
  10. Garneer met schijfjes aardbei of abrikoos en leg de andere suikerbrood-driehoekjes er terug op
  11. Leg de driehoekjes op een schaal en serveer ze onmiddellijk.

Gepost door Veerle


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kaneel, sandwiches, suikerbrood, aardbei, abrikoos, room Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: