Ovenschotel met gehakt, ham, prei en mosterd

INGREDIENTEN

  • 500 gr rundsgehakt 
  • 2 dikke sneden rauwe of gekookte ham
  • 5 staven prei
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook 
  • 50 gr boter
  • 250 geraspte, pittige, oude kaas 
  • 5 eetlepels straffe dijonmosterd
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de ham in kleine blokjes.
  2. Was de prei zorgvuldg en snijd ze in fijne ringen.
  3. Schil en snipper de uien en het teentje knoflook fijn.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan en laat de prei hierin zachtjes garen.
  5. Voeg de stukjes ham toe en laat ze samen gaar worden gedurende ongeveer 10 à 15 minnuten.
  6. Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
  7. Verwarm de rest van de boter in een andere pan en fruit hier de ui in.
  8. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaat rullen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Roer er vervolgens de mosterd door en meng het gehakt en de uien onder het ham- en preimengsel.
  11. Schep het geheel in een ingeboterde ovenschaal en overstrooi de schotel met de kaas. 
  12. Plaats de ovenshotel in de voorverwarmde oven en laat het gedurende ongeveer 35 minuten garen totdat het een lichtbruine kleur krijgt.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
rundsgehakt , runds, ham, gehakt, prei, kaas, mosterd, peper en zout, ovengerecht, oven, ovenrecept Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: