Haringsalade met courgette en aardappelen

INGREDIENTEN

  • 4 haringen
  • 150 gr aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 200 gr gemengde sla
  • 1 bosje bieslook

vinaigrette:

  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • (versgemalen) peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in ruim, gezouten water. 
  2. Verdeel de haringen in de lengte in 2 filets en snijd ze in reepjes van 1,5 cm.
  3. Was de courgette en snijd ze in heel dunne schijfjes.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze eveneens in dunne schijfjes.
  5. Ontvel de tomaat door hem even in kokend water onder te dompelen.
  6. Snijd hem daarna in kleine blokjes.
  7. Was de blaadjes sla en zwier ze droog.
  8. Snijd de blaadjes sla en vermeng ze met de overige ingrediënten.
  9. Snijd de sprietjes bieslook in stukjes van 2 tot 3 cm
  10. Maak de vinaigrette door eerst de sojasaus, azijn, peper en zout door elkaar te roeren en daarna de olie geleidelijk en onder voortdurend kloppen met een garde toe te voegen.
  11. Giet de vinaigrette over de salade en laat gedurende ongeveer een uur intrekken.

Gepost door Dina


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
haring, aardappel, courgette, bieslook, vinaigrette Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: