Tonijnsalade met selder, avocado en limoen

INGREDIENTEN

  • 1 uitgelekt blik tonijn op olie
  • 2 stengels bleekselder
  • 4 blaadjes bladselder
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 2 à 3 eetelpels limoensap
  • 200 gr gemengde sla
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels melk 
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel cayennepeper

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • (versgemalen) peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil het teentje knoflook en pers het fijn. 
  2. Vermeng de knoflook, cayennepeper en melk in een kom.
  3. Schil de avocado, halveer ze, snijd het vruchtvlees in blokjes en bedruppel het met het limoensap.
  4. Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in kleine blokjes.
  5. Verhit de olie in een pan en laat de blokjes brood hier even in bakken.
  6. Was de bleek- en bladselder en snijd ze in fijne stukjes.
  7. Schep in een schaal de blokjes brood, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise door elkaar.
  8. Voeg het melkmengsel en 1 tot 2 eetlepels limoensap toe en meng alles voorzichtig door mekaar. 
  9. Laat de salade minstens gedurende een uur in de koelkast staan.
  10. Vermeng voor de dressing de olie, azijn, peper en zout in een kommetje.
  11. Vermeng de dressing met de blaadjes sla en schik ze in 4 kommen.
  12. Verdeel de avocadosalade hierover en garneer met stukjes limoen.


 

REACTIES :

Geschreven door Rik  op 15/5/2008


Heerlijk gerechtje !



Geschreven door Frank  op 23/6/2008


Inderdaad, heeel lekker gerecht!



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
tonijn, selder, bladselder, bleekselder, limoen, avocado Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: