Langoustine- salade

INGREDIENTEN

  • 20 verse langoustines
  • 125 gr gemengde sla
  • 125 gr groene boontjes
  • 1 rijpe sinaasappel
  • 2 dl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 dl kreeftenfumet
  • 1 eetlepel vanilleazijn
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel vanilleazijn  
  • 20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes
  • 3 eetlepels hazelnootolie
  • 1/2 bos dragon
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
  2. Kook de boontjes beetgaar in ruim kokend water, laat ze in ijswater schrikken en laat ze uitlekken in een zeef.
  3. Laat de kreeftenfumet, vanilleazijn, sinaasappelsap en gevogeltebouillon tot een derde inkoken
  4. Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie onder en voeg er op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes sinaasappel aan toe.
  5. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  6. Was de blaadjes sla en zwier ze droog.
  7. Verdeel de sla en de groene boontjes over 4 borden.
  8. Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
  9. Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn.
  10. Giet de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
langoustines, sla, kreeftenfumet, vanilleazijn, groene boontjes Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: