Tex-Mex-salade

INGREDIENTEN

  • 2 blikken of potten uitgelekte, rode kidneybeans
  • 1 blikje uitgelekte maïs
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 4 stengels bleekselder
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl zure room
  • 1 eetlepel tacokruidenmix
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • (versgemalen) peper en zout
  • 16 tacochipsjes
  • 100 gr grofgeraspte Leerdammer kaas

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Spoel de bonen af en pureer de helft met een staafmixer of in een keukenblender.
  2. Schil en snipper de sjalotjes en het teentje knoflook fijn.
  3. Hak een halve rode en een halve groene paprika fijn en meng die met de helft van de uisnippers door de bonenpasta.
  4. Breng de pasta op smaak met de tacokruidenmix
  5. Schil en halveer de avocado, haal de pit eruit en pureer hem met de andere helft van de uisnippers, citroensap, wat zout, peper, cayennepeper en 1 eetlepel zure room.
  6. Snijd de ijsbergsla in smalle slierten en schep ze in een schaal.
  7. Snijd de overgebleven halve paprika's in kleine blokjes.
  8. Snijd de stengels bleekselder in kleine stukjes.
  9. Laat de stukjes paprika en selder even blancheren in een pot kokend water.
  10. Neem de andere helft van de bonen en vermeng ze met de blokjes paprika's, bleekselder en de mais.
  11. Verdeel deze mengeling over de sla en schep hierop de bonenpuree.
  12. Steek een tacochipsjes in de puree
  13. Serveer met de avocadopuree, de overgebleven losgeroerde zure room en de grofgeraspte Leerdammer kaas


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
bonen, kidneybeans, avocado, puree Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: