Biefstuk met gorgonzola en tomaten

INGREDIENTEN

  • 4 biefstukken van +/- 150 gr 
  • 4 tomaten 
  • 2 bosuitjes
  • 4 dunne sneetjes gorgonzola (samen ongeveer 180 gr)
  • 50 gr boter
  • 4 eetlepels cognac of rode port
  • 1 dl vleesbouillon
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en verwijder de zaadjes.
  2. Snijd 2 tomaten in mooie blokjes en prak de 2 andere fijn in een kom.
  3. Schil de bosuitjes en snijd ze in fijne ringen.
  4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  5. Verhit de boter in een pan en bak de biefstukken in ongeveer 4 minuten bruin vanbuiten en vanbinnen rosé. Bewaar het bakvet.
  6. Schik het vlees naast elkaar in een kleine, lage ovenschaal. 
  7. Kruid ze met peper en zout. 
  8. Leg op elke biefstuk een sneetje gorgonzola en verdeel de ui- en tomaatstukjes erover.
  9. Plaats de ovenschaal ongeveer 15 centimeter onder het hete grillelement en laat de gorgonzola gedurende ongveer 3 tot 4 minuten smelten.
  10. Roer intussen de fijngemaakte tomaat met de cognac of rode port en de bouillon door het bakvet en schraap de aanbaksels los.
  11. Laat de saus in ongeveer 2 minuten op een hoog vuur inkoken.
  12. Doe de saus in een sauskom en serveer deze apart bij het vlees.

Gepost door Fernando


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
biefstuk, gorgonzola, ui, grill Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: