Kalfslapjes in mosterdsaus

INGREDIENTEN

  • 4 kalfslapjes 
  • 40 gr boter
  • 1 soeplepel bloem
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 eetlepel straffe mosterd
  • 2 dl room
  • 2 soeplepels warm water
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Verhit de boter in een pan en laat de kalfslapjes op een hoog vuur bakken.
  2. Draai het vuur lager van zodra ze aan beide zijden goed gebruind zijn.
  3. Leg de kalfslapjes op een schaal of in aluminiumfolie en houd ze warm.
  4. Deglaçeer de pan een beetje door er het warm water aan toe te voegen en schraap de aanbaksels goed los. 
  5. Meng de mosterd, het citroensap, room, zout en peper in een kom.
  6. Voeg onder voortdurend roeren met de garde de bloem toe aan de pan, laat even binden en voeg vervolgens het mosterd-roommengsel toe.
  7. Laat het geheel even inkoken en schraap met behulp van een houten spatel de bodem en de randen van de pan goed los om de saus te laten bruinen.
  8. Verdeel de kalfslapjes over vier voorverwarmde borden, nappeer er de saus over en serveer met pasta, rijst of aardappelpuree.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kalf, mosterd, room Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: