Fazant, gebraden met spek

INGREDIENTEN

  • 1 jonge schoongemaakte fazant
  • 8 sneetjes ontbijtspek 
  • 30 gr gesmolten boter
  • 6 dl bouillon getrokken van de ingewanden, nek,.. of 6 dl wildfonds
  • (versgemalen) zwarte peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Wildrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 200°C. 
  2. Was de fazant en dep hem met keukenpapier goed droog.
  3. Wrijf de fazant in met de gesmolten boter en kruid hem royaal met peper en zout.
  4. Maak de sneetjes spek met de zijkant van een keukenmes goed plat en bedek de fazant ermee.
  5. Pak de fazant daarna in met aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslede en giet er 4 dl bouillon onderin bij.
  6. Plaats de braadslede in de voorverwarmde oven en laat de fazant gedurende ongeveer 40-45 minuten garen.
  7. Verwijder voor de laatste 10 minuten het aluminiumfolie, alsook de sneetjes spek.
  8. Bak de fazant onder regelmatig overgieten met het braadvet af, zodat hij mooi bruin uitziet.
  9. Snijd intussen de sneetjes ontbijtspek in reepjes.
  10. Haal de fazant uit de oven en plaats hem op een voorverwarmde schaal.
  11. Verdeel de reepjes spek rondom de fazant en serveer onmiddellijk.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
fazant, bouillon, wildfonds, spek Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: