Engelse cake

INGREDIENTEN

  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter en de suiker in een kom en meng het met behulp van een keukenmixer tot een zacht en romig geheel.
  3. Klop er vervolgens, één na één, de eieren onder.
  4. Zeef de bloem alvorens deze toe te voegen aan het beslag en klop het deeg nog gedurende 5 minuten goed door met de mixer tot het luchtig wordt.
  5. Schep het deeg in een ingeboterde cakevorm en plaats de vorm gedurende ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

 


 

REACTIES :

Geschreven door Henny Lansink op 19/10/2010


dit zal een taaie cake worden omdat als je zelfrijzend bakmeel ( bloem met bakpoeder) er door heb gemengd. Dan mag je het niet nog eens 5 minuten mixen!! er door is er door en klaar, in het blik er mee. Je had de boter met de suiker toch al luchtig geklopt!!! Groetjes banketbakker henny



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: