Ananassalade met garnalen en ham

INGREDIENTEN

  • 2 verse ananassen
  • 400 gr grijze gepelde garnalen
  • 200 gr ham
  • +/- 12 blaadjes gemengde sla
  • 8 eetlepels zure room
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 koffielepel citroensap
  • 1 koffielepel currypoeder
  • +/- 16 gepelde walnoten
  • 1 koffielepel currypoeder
  • (versgemalen) peper en zout



BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Halveer de ananas in de lengte en snijd het vruchtvlees met een mesje uit de ananashelften.
  2. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Snijd de ham in kleine blokjes.
  4. Meng de zure room met de mayonaise, currypoeder en citroensap in een kom.
  5. Doe er de blokjes ananas, ham  en de garnalen bij.
  6. Breng de ananassalade op smaak met peper en zout.
  7. Bewaar de salade en de ananashelften afzonderlijk in de koelkast.
  8. Schep vlak voor het serveren de salade in de ananashelften.
  9. Was de blaadjes gemengde sla en zwier ze droog.
  10. Verdeel vervolgens de slablaadjes over 4 borden, zet er telkens een ananashelft op en garneer de salade met de stukjes walnoot.

Gepost door Lea


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
ananas, ham, garnaal, garnalen, mayonaise, dressing, curry Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: