Aardappel-kaasballetjes, gefrituurd

INGREDIENTEN

  • 8 aardappelen
  • dikke snee jonge kaas (ongeveer 150 gr)
  • 20 gr boter
  • 1/2 dl melk
  • 1 ei
  • 5 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • paneermeel
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vegetarische recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen in ruim en gezouten water beetgaar.
  2. Voeg de tijm toe aan het kookvocht.
  3. Bereid met de boter en de melk een stevige puree.
  4. Splits het ei en meng de eierdooier samen met de fijngehakte peterselie door de puree.
  5. Breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Roer het eiwit samen met 1 eetlepel water los.
  7. Snijd de schijf kaas in blokjes
  8. Bestrijk de kaasblokjes met de aardappelpuree en vorm deze tot balletjes.
  9. Wentel deze eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  10. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, basilicum en breng op smaak met peper en zout.
  11. Verhit het frituurvet tot 175°C en frituur de kaasballetjes gedurende ongeveer 4 minuten goudbruin.
  12. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en dien ze op op een voorverwarmde schaal.
  13. Serveer de dressing er apart bij.

Gepost door Koen


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
aardappel, kaas, frituren, gefrituurd, balletjes Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: