Hamrolletjes gegratineerd met witloof en aardappelpuree

INGREDIENTEN

  • 750 gr. gekookte ham
  • 1,5 kg witloof
  • 2 l. bechamelsaus
  • 400 gr. gruyerekaas
  • boter
  • citroen
  • peper en zout
  • aardappelpuree (zie bij-recepten)

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Het witloof gaarkoken met water en zout.
  2. Het witloof laten uitlekken.
  3. Mornaysaus bereiden; aan de bechamelsaus wordt 3/4 van de kaas toegevoegd.
  4. De witloofstronkjes in een plakje hesp rollen.
  5. De bodem van een vuurvaste schotel met een laagje saus bedekken.
  6. De rolletjes op de saus schikken.
  7. Met de rest van de mornaysaus overgieten.
  8. Met de rest van de gemalen kaas bestrooien en met gesmolten boter besprenkelen.
  9. In de oven laten korsten.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: