Spek en groenten in papilotten

INGREDIENTEN

  • 400 gr gerookt spek (blokjes) 
  • 250 gr spinazie
  • 8 kleine wortelts
  • 1 kleine broccoli 
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr mini-maïs (blik)
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oosterse bakolie
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes.
  2. Was de broccoli en snijd ze in kleine roosjes.
  3. Kook de roosjes samen met de schijfjes wortel gedurende ongeveer 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  4. Schil de sjalotjes en snijd ze in fijne ringen.
  5. Schil en snijd het teentje knoflook fijn.
  6. Laat de mini-maïs uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
  7. Meng de sojasaus in een kommetje met de oosterse bakolie.
  8. Neem 4 vellen aluminiumfolie en strijk ze in met een beetje notenolie.
  9. Verdeel er de spinazie over en breng op smaak met peper en zout.
  10. Verdeel vervolgens de broccoliroosjes, wortelschijfjes, minimaïs, sjalot, look en de blokjes spek over de papillotten.
  11. Bestrijk het geheel met een beetje van het sojasaus en bakolie - mengsel.
  12. Vouw de vellen dicht en bak ze gedurende ongeveer 15 minuten op een barbecue van middelhete kolen.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
papillot, mais, broccoli, wortels Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: