Sjasliks

INGREDIENTEN

  • 600 gr kalfs- of rundslapjes
  • 6 sneden ontbijtspek
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 8 grote champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 dl tomatenketchup
  • 25 gr margarine
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0.5 eetlepel oregano of tijm
  • (versgemalen) peper en zout 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 6 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Indien u geen metalen spiesen heeft, dient u 6 grote houten spiesen in wat water laten weken. 
  2. Schil het teentje knoflook en pers het uit boven een kom.
  3. Roer de tomatenketchup met het paprikapoeder en de oregano door de fijngeperste knoflook.
  4. Voeg er zout en peper naar eiegen smaak toe.
  5. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  6. Schil de uien, snijd ze elk doormidden en vervolgens nog eens in vieren.
  7. Maak de paprika's schoon en snijd ze elk in 12 stukken.
  8. Maak de champignons schoon.
  9. Snijd de sneetjes spek in vieren.
  10. Steek de blokjes vlees om en om met de stukjes ui, paprika, champignons en de stukjes spek aan de spiesen.
  11. Bestrijk de sjasliks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal.
  12. Plaats de schaal afgedekt in de koelkast en laat ze ongeveer 2 à 3 uur marineren.
  13. Neem de sjasliks ongeveer 30 minuten voor het barbecuen uit de koelkast en laat ze op temperatuur komen.
  14. Bestrijk de sjasliks met de margarine, leg ze op het rooster van de barbecue van middelhete kolen en rooster ze in ongeveer 10 tot 12 minuten bruin en gaar, onder regelmatig omkeren en opnieuw instrijken met margarine / marinade. 


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
sjasliks, sjasliek, ui, paparika, marinade, bbq Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: