Kersenkoek

INGREDIENTEN

  • 250 gr kersen, ontpit 
  • 150 gr boter
  • 150 gr fijne suiker
  • 3 eieren
  • 210 gr zelfrijzend bakmeel
  • 60 gr poedersuiker

BEREIDINGSTIJD : 90 minuten

AANTAL PERSONEN : 8 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Neem de boter op voorhand uit de koelkast en breng ze op kamertemperatuur.
  2. Roer de boter in een kom samen met de suiker tot room.
  3. Klop er geleidelijk en één voor één de eieren door.
  4. Warm de oven voor op 180°C.
  5. Indien het mengsel gaat schiften, voeg er dan wat gezeefde bakmeel aan toe.
  6. Meng 2/3 van de kersen met 30 gr bakmeel.
  7. Voeg de rest van het bakmeel toe aan het botermengsel en maak er een mooi lapje deeg van.
  8. Schep de met bloem vermengde kersen door het deeg.
  9. Boter een bakvorm in, strooi er wat bloem over en schep het deeg erin.
  10. Leg hierop de rest van de kersen en bestrijk ze met een beetje beslag.
  11. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en laat de koek in ongeveer 75 minuten gaar worden tot ze 'veerkrachtig' aanvoelt (controleer na 30 minuten of ze niet te bruin wordt, zet de oven in dat geval wat lager).
  12. Keer de koek voorzichtig om, laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
  13. Serveer de taart vers, eventueel met een mopje slagroom.

Gepost door Dina


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
kers, kersentaart, kersenkoek, cake, bakken, gebak, Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: