Biefstuk op zijn Amerikaans

INGREDIENTEN

  • 4 biefstukken ( aan +/- 150 gr per persoon)
  • 200 gr bacon in 4 dunne sneetjes
  • 4 eieren
  • 500 gr doperwten
  • 1 ui
  • 500 gr tomaten
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 1 takje tijm
  • (versgemalen) peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Vleesrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Plaats een ookpot met water op het vuur en breng deze aan de kook. Dompel de tomaten hier even in onder, Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Zet de dopertwen in ruim en licht gezouten kokend water op en laat ze gedurende ongeveer 8 minuten gaarkoken.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de helft van de versnipperde ui er in aan.
  5. Voeg vervolgens de tomaten eraan toe en breng op smaak met peper, zout en tijm.
  6. Laat dit tomateconcentraat gedurende enkele minuten zachtjes sudderen.
  7. Fruit de andere helft van de ui aan in een andere pan met een klontje boter.
  8. Voeg hier de doperwten en de helft van de gehakte peterselie aan toe en laat het geheel even stoven.
  9. Kruid de biefstukken goed met peper en zout en bak ze in goed verhitte boter naar de gewenste graad van de tafelgenoten.
  10. Bak tegelijkertijd de sneetjes bacon en 4 spiegeleieren.
  11. Verdeel de biefstukken over 4 voorverwarmde borden en plaats er telkens een plakje bacon en een spiegelei op.
  12. Breng het tomatenconcentraat op smaak, verwijder het takje tijm en werk af met de rest van de gehakte peterselie.
  13. Serveer de doperwten en tomaten in aparte, warme schaaltjes.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
biefstuk, amerikaans, doperwt, tomaat, tomaten, spiegelei, paardenoog, spek, bacon Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: