Pastasalade met Parmaham en parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

  • 250 gr korte pasta
  • 200 gr Parmaham
  • 1 bosje bosuitjes
  • 250 gr kerstomaten
  • 0,5 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels mayonaise
  • enkele blaadjes basilicum
  • 150 gr parmezaanse kaas (niet geraspt)

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Giet de pasta af en laatgoed uitlekken.
  2. Was de bosuitjes en snijd ze in fijne ringen.
  3. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren.
  4. Snijd de Parmaham en de blaadjes basilicum in smalle reepjes.
  5. Roer de honing los in een kom samen met witte wijnazijn en meng er vervolgens de mayonaise onder.
  6. Mang alle ingrediënten (behalve de parmezaanse kaas)in een grote kom en laat deze afgedekt in de koelkast enkele uren rusten.
  7. Snijd de parmezaanse kaas met behulp van kaasschaaf of scherp mes in dunne schilfers en strooi deze net voor het opdienen over de pastasalade.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
pasta, parma, parmezaanse kaas, kerstomaten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: