Zomerse salade met kip

INGREDIENTEN

  • 500 gr kipfilet
  • 50 gr pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels honing
  • 8 eetlepels yoghurt natuur
  • 250 gr feta
  • 1 Kantaloep meloen
  • 60 gr rucola
  • curry poeder

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Salades

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Meng in een bakje twee eetlepels honing met 3 eetlepels yoghurt.
  3. Doe de kip door dit mengsel en laat het enkele minuten staan.
  4. Maak in een pan 2 eetlepels olijfolie warm en bak de kip met het honing- en yoghurtmengsel gaar.
  5. Verwijder de schil van de meloen en snijd een halve meloen in kleine blokjes.
  6. Doe de gebakken kipfilet en meloen in een saladekom, en laat het afkoelen.
  7. Snijd de feta in kleine blokjes en voeg deze in de saladekom.
  8. Was de rucola, scheur het in kleine stukjes en voeg het ook toe aan de saladekom.
  9. Meng nu in een bakje 4 eetlepels honing met iets meer dan 5 eetlepels yoghurt.
  10. Voeg een snuifje curry poeder toe.
  11. Voeg ook de pijnboompitten hieraan toe.
  12. Laat het geheel enkele minuten staan.
  13. Voeg ook dit mengsel toe aan de saladekom.
  14. Schep het er goed doorheen
  15. Gebruik de andere helft van de meloen als garnering en serveer deze heerlijke salade in een diep bord.

Gepost door Sam


 

REACTIES :

Geschreven door Liesbeth De Houwer op 03/8/2008


Ik heb deze salade gisterenavond uitgeprobeerd (wel niet alles gemengd in een kom maar in de borden geschikt, de dressing apart erbijgegeven). Lekker, maar volgens mij nog beter met minder honing in de dressing, vooral als de meloen al heel zoet is.



JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
salade, kip, kipfilet, pijnboompitten, olijfolie, honing, yoghurt, feta , grieks, Kantaloep, meloen, rucola Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: