Paling in 't groen

INGREDIENTEN

  • 1 kg paling in moten van +/- 5 cm
  • 3 sjalotten
  • 2dl witte wijn
  • 1dl vermout (noilly prat)
  • 2 dl bouillon van de paling
  • bloem
  • boter
  • 250 gr verse spinazie
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • snuifje dragon
  • snuifje salie
  • snuifje nootmuskaat
  • citroentijm
  • 1 bot waterkers
  • 1 bot kervel
  • 1 bot basilicum
  • 1 bot munt
  • enkele blaadjes zuurkel
  • een beetje citroensap
  • een beetje bonenkruid
  • peper en zout

BEREIDINGSTIJD : 60 minuten

AANTAL PERSONEN : 5 personen

RUBRIEK : Visrecepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Smelt de boter in de pan.
  2. Rol de paling door de bloem en bak goed aan.
  3. Hak de sjalot fijn en fruit hem met de fijngehakte peterselie glazig in de boter.
  4. Voeg de paling toe en bak goed aan op een hoog vuur.
  5. Voeg de witte wijn, vermout en bouillon toe.
  6. Laat het geheel even goed doorkoken.
  7. Dek de pan gedeeltelijk af en laat alles gedurende 35 minuten sudderen op een laag vuurtje.
  8. Voeg alle kruiden toe en laat het geheel +/- 5 minuten koken.
  9. Kruid verder af met peper en zout.
  10. Voeg er een klein beetje citroensap toe.


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
Paling in 't groen, paling, in het groen, mijn restaurant, bouillon, waterkers, basilicum, kervel, citroensap, bonenkruid, citroentijm, witte wijn, peterselie, zuurkel, spinazie, salie, dragon, bonenkruid, peper, zout, bloem, boter Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: