Worstjes met balsamicogroenten

INGREDIENTEN

  • 4 worstjes naar keuze
  • 8 lente-uitjes  
  • 3 tomaten
  • 1 grote wortel
  • 1 bosje rucola
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie   
  • 2 eetlepels balsamico 
  • (versgemalen) peper en zout

 

BEREIDINGSTIJD : < 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de tomaten en snijd ze in vieren.
  2. Rasp de wortel in dunne sliertjes.
  3. Bak de worstjes op de barbecue met middelmatig hete kolen en draai ze regelmatig om.
  4. Plaats een pan op de rooster en doe er een eetlepel olijfolie in.
  5. Bak er de lente-uitjes in en voeg er de bruine suiker, 1 eetlepel balsamico en het citroensap aan toe.
  6. Blijf roeren totdat de lente-uitjes kleverig en zich gekaramelliseerd hebben.
  7. Besprenkel de stukken tomaat en de wortelsliertjes met olie en een beetje balsamico en leg ze eveneens op de rooster.
  8. Maak een vinaigrette van de resterende olie en balsamico, peper en zout en sprenkel deze over de gewassen en gedroogde rucola.

Gepost door Tia


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
worst, bbq, balsamico, vinaigrette Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: