Vegetarische brochettes met pindasaus

INGREDIENTEN

  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr geschilde pinda's
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 300 ml water  
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel  koriander
  • 1 koffielepel gember 
  • 8 geweekte satéstokjes

 

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Barbecue recepten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in grove stukken 
  2. Was de courgettes en de tomaten, schil de uien en snijd ze eveneens in grove stukken.
  3. Schil de teentjes knoflook en pers ze fijn in een kookpot voor de pindasaus.
  4. Plet de pinda's en voeg ze toe aan de kom.
  5. Meng er de sojasaus, cayennepeper, komijn, koriander, gember, limoensap, suiker en water onder en roer goed door. 
  6. Breng de saus laan de kook en laat ze 1 à 2 minuten lichtjes inkoken.
  7. Rijg intussen de stukken groente aan de satéstokjes.
  8. Bak de brochettes gedurende ongeveer 10 minuten op een barbecue met middelmatig hete kolen totdat ze lichtbruin kleuren onder regelmatig omdraaien. 
  9. Serveer samen met de pindasaus.

Gepost door Karin


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
courgette, vegatrisch, bbq, tomaat, paprika Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: