Tiramisu met aardbeien

INGREDIENTEN

  • 300 gr aardbeien
  • 1 vanillestokje
  • 18 lange "lange vingers"-koekjes
  • 20 cl aardbeienlikeur
  • 50 cl room
  • 50 gr suiker
  • 350 gr mascarpone
  • 4 eierdooiers

BEREIDINGSTIJD : 30 minuten

AANTAL PERSONEN : 4 personen

RUBRIEK : Nagerechten

 

JOUW BEOORDELING

Geef hier je beoordeling:







 

BEREIDING

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte in twee en schraap het binnenste van de peul leeg.
  2. Voeg deze graantjes toe aan de room.
  3. Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
  4. Voeg de suiker toe aan de dooiers.
  5. Klop dit geheel goed op.
  6. Voeg nu de mascarpone toe.
  7. Meng het geheel en laat dit een kwartiertje rusten in de koelkast.
  8. Klop de room goed op tot slagroom.
  9. Haal het mascarpone-mengsel uit de koelkast en spatel voorzichtig de slagroom onder dit mengsel.
  10. Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes.
  11. Snijd de aardbeien in 2 delen.
  12. Leng de likeur aan met een kleine hoeveelheid water en dompel hier eventjes de lange vingers in.
  13. Zorg ervoor dat ze niet volledig doordrenkt worden.
  14. Maak een laag met koekjes op de bodem van een schotel.
  15. Giet hierover een laagje slagroom en dan een laagje aardbeien.
  16. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag slagroom.
  17. Laat dit nu 4uur rusten in de koelkast.
  18. Versier de tiramisu achteraf nog met enkele aardbeien.

Gepost door Tony


 

REACTIES :

Geen reacties

JOUW REACTIE

E-mail adres:


Voornaam:


Achternaam:


Commentaar:


 

Webdesign & Hosting by Data-Art

Zoek op een woord:
dessert, lange vingers, koekjes, tiramisu, aardbei, aardbeien, room, slagroom, koelkast, likeur, mascarpone, vanillestok, vanillestokje, eierdooiers , eiwitten Webdesign by Data-Art. Koken kroniek eten recepten gerechten online kookboek kooksite traiteur keuken pasta voorgerechten vlees groenten aardappelen rijst culinaire tips lekker aroma smaak drinken wijn aperitief gezond dieetvoeding dieet vegetarisme vegetarisch julien wok chef kok keukenhulp
 SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  Email: